Advies & (project)management op het gebied van infrastructuur

| 06 - 27 01 26 40 | Volg Haever! via Twitter | Volg Haever! via Linkedin |

 Advies & (project)management op het gebied van infrastructuur

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

De zomervakantie 2017 loopt ten einde. Daarmee ook een mooi moment voor HAEVER! om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft ons gevraagd de implementatie van de IPM-werkwijze voor de lopende en op te starten projecten vorm te geven.

Doel van die implementatie is om de stevige groei in de projectenportefeuille op een beheerste- en professionele wijze aan te kunnen sturen. In opdracht van de Taskforce projecten stappen we met een team collega’s in de rol van “regisseur” op deze veranderopgave.

Hoogheemraadschap De Stichtse RijnlandenDit doet HAEVER! in samenwerking met het bureau 2ndSense. Voor ons vormen zij een mooie verbreding; zeker op het gebied van SE en de toe te passen tools en systemen.

Vragen als wat is IPM precies?, hoe werkt het in de praktijk?, wat is er voor welke rol nodig? en hoe wordt het passend voor onze werkzaamheden? is zomaar een greep uit de vraagstukken die we oppakken.

De afgelopen weken zijn er diverse interviews geweest om te beoordelen waar de organisatie, de projecten en de mensen staan. Belangrijk daarbij is dat we bepalen wanneer de implementatie is geslaagd en waar we over een jaar willen staan. Samen met de mensen van het Hoogheemraadschap bepalen we de ‘roadmap to succes’.

Vanuit HAEVER! hebben we de regie van de werkgroep en daarmee de voortgang. Toch is het vooral onze rol om de betrokken vanuit HDSR te motiveren en stimuleren om zelf de werkwijze vorm te geven. Het moet geen goed plan worden dat in de la komt te liggen, maar een stuk van de mensen zelf. Dan gaan ze de werkwijze doorleven en er ook naar handelen.

Het komende jaar zal in het teken staan van inzicht krijgen, overzicht creëren, veranderende werkwijze en met het IPM gedachtengoed gaan werken!

Labels:, , , ,

 • Laatste Nieuws!

  • HAEVER! 10 jaar!
   10 jaar geleden stapten David van Hasselt en Rob Limbourg naar de KvK en →
  • Welkom aan boord!
   Vandaag met elkaar een mooie stap gezet! Per 1 juli komt Marita van Opstal →
 • HAEVER! Tweets